#Klimaatzaak

Ja, vind mij maar een geitenwollen zaag. Onderstaand verslagje van dag 1 van de klimaatzaak leest als een thriller want dat is het ook!!! Daarom stond ik dus zondag ook met een stukske keukenrol verkleed als advocaat op het stadsplein. Ge wilt niet luisteren, ge wilt niet praten, maar ge voelt het elke zomer en ge hebt zelf ook al mensen moeten afgeven aan de gevolgen van de opwarming of de luchtvervuiling of de pesticiden of.

Lees hieronder maar en doe zelf ook eens iets. Wat dan? De welbekende gedragsveranderingen waar ge zo nen hekel aan hebt omdat het zelfs door de Flair gehyped wordt. Niet met het vliegtuig op reis en zo weinig mogelijk vlees en wegwerpbrol kopen hebben mijns inziens ’t meeste impact maar er is meer dan genoeg literatuur en discussie over te vinden. Lees en doe iets. Delen of liken is ook iets.

Een citaatje dat er voor mij uit sprong en waardoor ik “nu ineens” (dat denkt ge maar) zo woest ben:

Argument van de advocaten van het Waalse gewest (…): ‘De toekomstige generaties bestaan hypothetisch uit kinderen die nog geboren moeten worden. Dat zijn geen rechtspersonen.’

Sinds het nog eens een beetje in de media kwam door de actie van zondag, zijn er al vierduizend mede-eisers bij. Hier kun je de zittingen op de voet volgen en er is ook een invulveldje voor een dagelijks verslag. Als ik zoek op “klimaat” op de vrt-site bij homepage, binnenland en justitie krijg ik 0 hits dus erg nieuwswaardig is het niet, blijkbaar.

Standaard

4 gedachtes over “#Klimaatzaak

  1. Wow niks geitenwollen zaag! Zó ferm van jou! Dankjewel voor dit verslag want in de media hoor je er inderdaad bijna niks over. Ik voel tot hier je verontwaardiging erover en sluit me erbij aan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s